Az én kedvenceim

Ajtón kívül

Mindenről,amit éppen nem otthon csinálok. Menni kell, mert életed végén Szent Péter nem azt kérdezi, hogy mit sikerült összegyűjtened és arra sem kiváncsi, rendesen nyírtad-e a füvet. Csak az érdekli, mit láttál a világból, amit neked teremtettek. Ahogy most állnak a dolgaim itthon, ez inkább múltbanézés lesz, mint élő közvetítés. Mivel a kronológia sosem volt erősségem, lesz egy kis csapongás is az időbeliségben. Ha üzenni akarsz nekem, írj a tomware @ indamail.hu címre!

Friss topikok

2012.03.13. 22:11 tomware

Színterápia

 

 Pókhálós lepke

Kattints és nézegess színes lepkéket még!

Azt hiszem, nem csak én és a nejem szoktunk nyavalyogni, amikor a tél végén a hó éppen csak elolvadt, de még tavasz sincs. Ez a szakasz meg az ősz ködös novemberi része, nos ez a két szakasza az évnek amit nagyon nehezen viselünk el.

 C-betűs lepke. Nem vicc, tényleg.

A hideg és gyakran nyirkos idő csak egyik része a problémáknak. Sőt, talán a kisebbik része. Mert abban mindenki egyetért, hogy a tiszta havas táj napsütésben nagyon szép és hívogató, de február végére már kezdjük unni az egyre koszosabbá váló hó fehéres-kékes színeit. Ha elolvad, akkor sem sokkal jobb, bár a kora tavaszi száraz fű sárgájától az őz-barnáig terjedő színskála a tavalyról maradt fű fakó zöld foltjaival maga a megtestesült színterápia. Ha ehhez még hozzávesszük a fagyból frissen kiolvadt állatkert szag-orgiáját, maga a szín- és illat-terápia.

 Valamilyen csüngőlepke, ahol valamilyen=X, mert elég nehéz meghatározni egy hozzám hasonló laikusnak.

De ilyenkor már másra vágyunk. A friss fű harsány zöldjére, a virágok ragyogó színeire, és...és a lepkékre. Én legalábbis. De nagyon. És ekkor lépnek a képbe a lepkék.

Sajnos a mai emberek többsége csak a szélvédő takarításakor jut entomológiai ismeretekhez azután, hogy négy éves korában felhagyott a rovarok üldözésével. Ezen a visszás helyzeten javítanék most egy kicsit a magam módján. Egészen konkrétan összeválogattam a legkedvesebb lepke fotóimat és most megosztom veletek:íme, gyógyuljon a ti lelketek is, mert ez már nincs messze!

 Nagy gyöngyházlepke

Szólj hozzá!

Címkék: fotó lepke


A bejegyzés trackback címe:

https://tomware.blog.hu/api/trackback/id/tr394315146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása